Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. závody v Masečíně - 17.1.09

19. 1. 2009

Neoficiálky Masečín

V sobotu 17.1. jsme se zúčastnily s Kikinou závodů v Masečíně. Už když jsem nás na závody přihlašovala, tak jsem počítala se sněhem, takže nás nic nepřekvapilo. Původně jsme měly jet autobusem, ještě s Karolínou a Samíkem. Nakonec nás ale Míša od Giry vzala autem, za což jí opravdu moc děkujeme. Jinak bychom ráno šly přes 3km do kopce a po závodech za tmy zase tou samou cestou zpět. Děsná představa.

Kikina, Gira, Samík (foto: Míša Široká)
Obrazek

Závodilo se samozřejmě v hale. Kikýn byl přihlášen do ketegorie PidiAgi - pouze 6 závodníků. Psi nakonec nesměli do vytopené galerie, takže jsem původně měla Kikinu venku v boudičce. Po chvíli jsem jí ale přesunula do zatepleného seníku, kde sice bylo o něco tepleji, ale žádná sláva to nebyla. Kikýn chudák o samotě v seníku asi trochu trpěl, ale jinak to opravdu nešlo. Hned vedle ní byl v boudičce Samík, tak to snad tak hrozné nebylo...

Začínalo se hrou. Byl to jednoduchý parkur se speciální překážkou - ze 4 latěk byl postaven čtverec a pes v něm musel zůstat 5s. Kikina ze čtverce jednou vyskočila (musela jít zastrašit rozhodčí), ale jinak to bylo bez problémů. Kikýn se opravdu překonal, protože všude po parkuru byly poházené hračky a pamlsky, ale rychlost příliš závratná nebyla. Je pravda, že náš start byl poněkud hektický. Ale 1.místo.

Závody se docela vlekly, protože se přihlásilo opravdu hodně závodníků.

Potom jsme běžely agility - opět poměrně jednoduché. Po pevném tunelu se mělo jít na kladinu, ale psy to lákalo i na áčko. Ani Kikina neodolala - diskvalifikace. Ale byla to moje chyba. Dále vše bez chyby. Takže jsem chudáka Kikýna připravila o umístění, ale také o celkový součet. Jsem hrozná.

Na jumping jsme si zase docela počkaly. Parkur byl lehký, trochu jsem se akorát bála začátku - dvě díry tunelu blízko sebe. Kikinu jsem nakonec vtlačila do té správné - další 1.místo.

Na vyhlášení jsem nastoupila opravdu promrzlá. Cen sice nebylo tolik proti předchozím závodům (žádné diplomy, pohárky, medaile), ale byly užitečné a určitě potěšily.

Domů jsme dorazily až po osmé, Kikýn byl poměrně čilý - strašně loudila u večeře.

Obrazek

foto: Háčko