Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2008

27. 1. 2009

V roce 2008 se toho u nás událo docela hodně, tady je to nejdůležitější:

V agility se Kikýn hodně zlepšil, takže se odstartovala jeho závodní kariéra - v tomto roce jsme objely 5 neoficiálních závodů, docela úspěšně (výsledky 2008). Nejzásadnější ale bylo, že jsme ze začátku roku odešly z Ambry, což bylo dobře, protože jsme začaly trénovat u Karolíny v Libni a naše běhání se po čase přestalo podobat tragédii. V Libni se sice už netrénuje, ale ke Káje jezdíme dál. Jeden dubnový víkend jsme strávily na víkendovém tréninku v Čebíně, kde se nám moc líbilo - pak jsme se víkendovky zúčastnily ještě v září a v prosinci. V září se tedy přestalo trénovat v Libni, a tak jsem začala hledat cvičák, kam budeme jezdit pravidelně. A podařilo se - jezdíme do Brandýsa.

Kikina se začala učit všemožné triky. Kromě toho klasického (sudy, panáček, packy...) umí spoustu složitějších cviků - 4 packy v mističce, zvedání zadních, hrabání, kýchání :-D, kutálení míče... samozřejmě je toho mnohem mnohem víc.

V poslušnosti jsme tolik pokroků neudělaly, protože ji moc necvičíme.

Na veterině jsme byly opravdu častými hosty. Hlavně proto, že Kikina trpí na virózy. Ze začátku roku podstoupila kastraci. Nejhorší však bylo, že na podzim začala mít drobné problémy s klouby, dokonce jsem chtěla skončit s agility. Vše ale jako zázrakem rychle ustoupilo - Kikýna už nic nebolí. (hlavně abych to nezakřikla)

I prázdniny jsme si užily. Kikina poprvé vyjela do ciziny - do Alp, kde statečně ťapkala. K moři jsme ji ale nevzaly. Dále jsme pobyly na chalupě v Bystrém a v Chotěboři. Nejdůležitější byla dovolená v Adršpachu (teda alspoň pro Kikinu). Tam se totiž naučila štěkat. Je to zvláštní, ale do té doby skoro nikdy neštěkala. Tenkrát spala (na posteli samozřejmě :-)), někdo zaklepal na okno a Kikýn spustil alarm. O té doby štěká poměrně hodně. Ví, že doma nesmí, tak si to vynahrazuje venku..