Jdi na obsah Jdi na menu
 


Agility víkend Čebín 26.-28.9.08

5. 10. 2008

Víkend v Čebíně  /fotky dodám později/

Ve dnech 26.-28.9. jsme byly s Kikčou na víkendovém tréninku v Čebíně u Martiny Klimešové. Setkalo se nás tam hodně známých, takže o zábavu bylo postaráno. Na pokoji s námi byl teriér Deny se svým novým kamarádem Csirim. S ním Kikina pořádně dováděla, a to i v brzkých ranních hodinách.

Trénink začínal v pátek odpoledne, kdy se běžela jedna kratší sekvence:
Obrazek
Na rozlišovačce dvou tunelů se samozřejmě nemohl psovod běžet mezi tunely, pes musel jít do tunelu sám, ikdyž psovod běžel jinam. Právě tady jsme se s Kikinou na poměrně dlouhou dobu zasekly, alspoň víme, co máme trénovat doma.

V sobotu se opět pilně trénovalo - sekvence z odpoledne:
Obrazek
Rozlišení áčko-tunel zvládla Kikina hned napoprvé, ikdyž jsme to doteď nikdy netrénovaly. Skončily jsme na 8. překážce, u které se mělo křížit za psem. (Vzdálenost překážek 7 a 8 na obrázku moc neodpovídá) Další zastávka byla na překážkách 11 a 12, protože jsem Kikinu špatně navedla a 12 mi skočila z druhé strany.

Po tomto parkuru se šlo na společnou procházku na pole, ale Kikina z toho nebyla asi moc nadšená...

Sekvence z neděle:
Obrazek
Tentokrát jsme skončily až u poslední překážky - na áčku. Do tunelu 12 se pes vysílal na pravé ruce, za tunelem se křížilo a před áčkem se měla udělat ještě otočka na čelo (pes se dostal z levé ruky opět na pravou). A právě tady jsme se zasekly - před áčkem jsem se pořád motala nebo jsem Kikinu vyslala do tunelu... Musel na nás být docela úsměvný pohled... Ale nakonec jsme doběhly.

Dle předpovědí mělo sice tento víkend pršet, ale nakonec bylo docela hezké počasí a víkend jsme si užily.

Domů do Prahy jsme přijely až navečer a Kikča celá znavená ulehla do postele